Exposició ARPILLERES EN ACCIÓ: REFUGIATS. Vols veure-la?

Durant aquestes setmanes hem compartit, a l’aula de Competència Espiritual, una exposició sobre els refugiats una mica especial.

L’exposició Arpilleres en acció: Refugiats és una mostra de la reflexió, de la interpretació de fets durs, feta en un llenguatge fàcilment entenedor i tendre que ens arriba directament, que ens emociona, ens deixa despullats de raons, ens interpel·la i espera la nostra resposta. (Fragment extret del web de la Fundació Ateneu Sant Roc)

Amb aquesta mostra volem apropar els alumnes a la situació dels refugiats, al treball de les ONG’s i la necessitat i la importància d’explicar la història del nostre món.

La arpillera és una tècnica tèxtil que té les seves arrels en una antiga tradició folklòrica iniciada per un grup de brodadores d’Illa Negra (Xile). Violeta Parra va ajudar a difondre aquest treball artesanal al 1964. Però és a partir de 1973 i durant la dictadura de Pinochet que es converteixen en un llenguatge per transmetre històries, somnis i conceptes.
Com una forma de captar el valor de la vida quotidiana i d’afirmar la
identitat, els tallers de arpilleres es van convertir en un mitjà d’expressió individual
i comunitària i en una font de supervivència en temps adversos. Moltes arpilleres fan referència al que afirma i consolida la comunitat, com també als
problemes polítics i socials que aquesta ha d’enfrontar. Aquests tèxtils cosits en tela de sac de patates, es van tornar en una poderosa forma de comunicar al món exterior el que estava passant en els sectors populars, desaparicions, repressió, mort… constituint-se a la vegada en una activitat cooperativa que generava petits ingressos econòmics. (Fragment extret de la guia d’educadors)
US CONVIDEM! Volem que conegueu aquesta exposició que, tot i ser petita, és capaç d’explicar moltes històries que us emocionaran i que us faran reaccionar.
El proper dijous 12 d’abril a les 17h estarà oberta per a tot el qui vulgui conèixer-la.
Aprofitem per donar les gràcies a la Fundació Ateneu Sant Roc per la seva col·laboració i per donar-nos l’oportunitat de conèixer una mica més la seva tasca.REFUGIATS CARTELL copiaPer més informació: https://www.fundacioateneusantroc.org/arpilleres-en-accio-refugiats/